Recensie Balancing Bodies na geslaagde premiere!
16/02/18
**** In de Theaterkrant! na een geslaagde premiere van Balancing Bodies tijdens het Krokusfestival te Hasselt.
 
'Geen paniek, het is maar chaos'. Door gepubliceerd 13 februari 2018

Passief schouwen, achterover geleund in een zacht schouwburgzitje is er niet bij in de nieuwste productie van Compagnie Woest. Je moet als kijker voortdurend alert zijn, om niet in botsing te komen met de dansers die door de ruimte en rakelings langs de toeschouwers scheren en hen dwingen opzij te gaan en te wijken voor hun lichamen. Ogenschijnlijke chaos overheerst de ruimte, het is zoeken naar evenwicht, op een prettige gestoorde manier. Voor 10+, met nadruk op die plus.

Deze keer danst Compagnie Woest weer eens in een gesloten ruimte. Het gezelschap heeft de afgelopen jaren een welverdiende reputatie opgebouwd met voorstellingen op locaties op straat en in het bos. Buiten spelen of dansen met een toevallig publiek houdt in dat je de aandacht van de nietsvermoedende passant moet trekken en vasthouden.

Woest kent de klappen van de zweep, en weet hun knowhow en techniek toe te passen in de gesloten ruimte.

(...)

Balancing Bodies is een pittige evenwichtsoefening tussen het lichaam als object en objecten als lichamen. Woest zoekt een actiebalans tussen performer en publiek, jong én oud, tussen malloterie en ernst, tussen speelsheid en ordening. En vindt die. Klus geslaagd.

Lees de volledige recensie op de website van de theaterkrant.