Fijne recensie Leaving Normal!
05/04/16

"Kies je voor 'Leaving normal' dan kies je voor een grote glimlach op je gezicht die daar ongetwijfeld 45 minuten lang op vastgeplakt zal zijn. Deze bijzondere productie is een regelrecht staaltje explosieve dynamiek die je blijft verrassen. 

Leaving normal maakt zijn naam waar en reikt ver voorbij de grens van het gangbare. En dat alles ervaar je niet vanaf je luie stoel terwijl je glazig naar een podium staart maar terwijl je je al wandelend voortbeweegt door het centrum van Utrecht. Gedurende de route ben je getuige van hele diverse scenes van dit belevingstheater die je zullen doen verbazen, vertederen, verrassen en bovenal verblijden.

Vermoedelijk zijn de acteurs/dansers van Leaving normal de uitputting nabij na een voorstelling want deze barst namelijk uit zijn voegen van overdonderende dynamiek. Dat de leeftijdsgrens is gesteld op 6+ is een goede zaak. De paar aanwezige ukkies van een jaar of drie konden de heftigheid namelijk niet helemaal bolwerken en zochten hun toevlucht bij papa en mama. De vele aanwezige zesplussers konden er echter geen genoeg van krijgen en smulden van de humor en alle actie die het spel teweeg bracht.

De muziekdoosjes die worden meegegeven aan de wandelaars bij de start om de scenes van een muzikaal lijstje te voorzien komen naar mijn idee niet echt tot hun recht. Het gonst voortdurend van de onbestendige geluiden. Doordat er uiteraard geen enkele lijn in valt te ontdekken maakt dit een beetje vage indruk. Duidelijk is wel dat de kinderen reuze blij zijn met het muziekdoosje wat meegaat op hun tocht en ze zelf kunnen bedienen. Vanuit dat oogpunt is deze actie sowieso zeker wel geslaagd.
 

Leaving normal....hilarisch, tragisch danstheater waar je je vingers bij aflikt!"

 

Geschreven door Michaela de Groot.  -- Lees de recensie op de site van Tweetakt.